вівторок, 02 січня 2024 12:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна звернулась до світу після масштабної російської атаки

Україна звернулась до світу після масштабної російської атаки
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у бомбосховищі МЗС. Фото: mfa.gov.ua

Україна потребує додаткові системи протиповітряної оборони, бойові дрони усіх типів і далекобійні ракети з радіусом дії 300+ км.

Про це заявило Міністерство закордонних справ України.

Також від іноземних держав потрібне ухвалення рішення про передачу заморожених російських активів для потреб України та припинення контактів із російськими дипломатами у відповідних столицях та міжнародних організаціях, сказали.

"Терористичний режим в Москві має відчути, що міжнародна спільнота не буде закривати очі на вбивства мирного українського населення та руйнування української критичної інфраструктури", - заявило МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на російську ракетну атаку по Україні

Вночі 2 січня Російська Федерація здійснила черговий масований ракетний удар по українських містах, сказали в МЗС.

Ворог запустив десятки ударних безпілотників, крилатих та аеробалістичих ракет по Києву, Харкову, Миколаєву, Кропивницькому та інших населених пунктах.

У Києві зафіксована низка руйнувань, зокрема влучання у житлові будинки, складське приміщення, супермаркет, газову інфраструктуру. У деяких районах столиці відсутнє електро- та водопостачання.

РФ також атакувала житлові райони Харкова.

Станом на ранок вже відомо про 92 поранених і чотирьох загиблих людей. Враховуючи те, що пошуково-рятувальні роботи тривають, кількість постраждалих може зрости.

"Росія продовжує воювати із українськими жінками, дітьми і літніми людьми. Об'єкти, які атакувала російська армія, були виключно цивільними", - заявило МЗС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав іноземні держави рішуче відреагувати на чергову російську терористичну атаку вжиттям комплексу заходів.

У ніч на 2 січня росіяни повторили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було 29 грудня минулого року. У першій хвилі ворог атакував дронами Shahed. Протиповітряна оборона знищила усі 35 ворожих БпЛА.

Уранці росіяни запустили не менше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Із 07.30 було зафіксовано пуски десяти аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" із винищувачів МіГ-31К.

Також ворог атакував із моря трьома крилатими ракетами "Калібр", а з півночі - 12-ма ракетами, які летіли по балістичній траєкторії типу Іскандер-М/С-300/С-400. Із літаків тактичної авіації Су-35 росіяни випустили чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П. Загалом ворог застосував 99 засобів повітряного нападу.

Протиповітряна оборона знищила 72 повітряні цілі.

Зараз ви читаєте новину «Україна звернулась до світу після масштабної російської атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі