вівторок, 02 січня 2024 11:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний розкрив подробиці масованої атаки РФ

У ніч проти 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було 29 грудня.

Атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об'єкти, заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Основний напрямок удару - столиця України, повідомили у вівторок Повітряні сили ЗСУ.

"У першій хвилі атакували дронами з південно-східного напрямку, із подальшим рухом по різних регіонах України. Усі 35 ударних БпЛА Shahed-136/131 було знищено протиповітряною обороною, про що повідомлялося раніше. Уранці ворог застосував стратегічну авіацію - бомбардувальники Ту-95МС. 16 літаків вийшли на рубежі пуску близько 6:00 і запустили не менше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55", - сказано в повідомленні.

Із 07:30 було зафіксовано пуски десяти аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" із винищувачів МіГ-31К.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили знищили 35 ударних дронів із 35

Також противник атакував із моря трьома крилатими ракетами "Калібр", а з півночі - 12-ма ракетами, які летіли по балістичній траєкторії типу Іскандер-М/С-300/С-400.

"Із літаків тактичної авіації Су-35 застосовано чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П. За попередніми результатами противник застосував 99 засобів повітряного нападу - ракет різних типів", - звітують військові.

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі:

- 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал";

- 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;

- три із трьох крилатих ракет "Калібр".

Унаслідок масованої ракетної атаки по місту в Харкові сталося три пожежі.

За оновленою інформацією, станом на зараз у місті 45 постраждалих. У медзакладах Харкова перебуває 38 осіб, зокрема: четверо дітей у легкому стані; три людини перебувають у важкому стані, з них одна літня жінка у вкрай важкому стані - перебуває в комі.

Всім пацієнтам надають необхідну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Залужний розкрив подробиці масованої атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі