четвер, 30 травня 2024 19:55

Україна і США найближчим часом підпишуть безпекову угоду - ЗМІ

Україна і США найближчим часом підпишуть безпекову угоду - ЗМІ
Президент України і президент США підпишуть безпекову угоду, повідомили Financial Times. Фото: president.gov.ua

За кілька днів до саміту миру президент України Володимир Зеленський і президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підпишуть двосторонню безпекову угоду між країнами.

Про це повідомило видання Financial Times.

Ця угода стане найважливішою у серії угод, які Україна уклала з країнами-членами НАТО, повідомили FT.

Документи передбачатимуть зобов'язання щодо дострокової підтримки, зокрема військової, обмін розвідувальними даними та економічну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція оголосила найбільший пакет допомоги Україні

Саміт миру запланований на 15-16 червня у Швейцарії.

"Ми далі один від одного, ніж будь-коли з початку війни. Це дуже, дуже напружено", - цитує FT українського високопосадовця.

Американські посадовці сказали FT, що очікується підписання Зеленським й Байденом двосторонньої безпекової угоди на полях зустрічі "Великої сімки" в Італії у червні, за декілька днів до Саміту миру. Захід G7 має відбутися 13-15 червня.

Цього місяця до України приїжджав держсекретар США Ентоні Блінкен. Повідомив про додаткові $2 млрд військового фінансування.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. 24 квітня президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна і США найближчим часом підпишуть безпекову угоду - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі