середа, 29 травня 2024 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Швеція оголосила найбільший пакет допомоги Україні

Швеція оголосила найбільший пакет допомоги Україні
До пакета увійшов літак радіолокаційної розвідки та управління. Фото: pixabay.com

Уряд Швеції оголосив про новий пакет військової допомоги для України.

Він є найбільшим на сьогодні, його вартість перевищує $1,3 млрд, повідомляє Sydsvenskan.

Це 16 пакет від Швеції з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У додатковий бюджет включили кошти, які дадуть змогу зміцнити протиповітряну оборону України.

Українська армія отримає літак радіолокаційної розвідки та управління ASC 890.

"Він дасть Україні абсолютно новий потенціал радіолокаційної розвідки та бойового управління проти цілей у повітрі та на морі, а також зміцнить її здатність вражати цілі в довгостроковій перспективі. Літаки поставляються з навчальним і технічним обладнанням", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція надасть Україні найбільший за весь час російського вторгнення пакет військової допомоги

Швеція передасть весь свій парк бронетранспортерів 302 для підтримки формування нових бригад української армії.

До пакета увійшов також винищувач Rb 99, артилерійські боєприпаси і ресурси для обслуговування раніше переданої техніки.

Від початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року Швеція надала Україні зброю та обладнання на загальну суму 22,2 млрд шведських крон (понад 2,1 млрд доларів). Допомога була розподілена в рамках 14 пакетів підтримки. Найбільший на сьогоднішній день пакет вартістю 6,3 мільярда шведських крон включав танки Leopard та артилерійські установки Archer.

Швеція вже надала Україні одні з найсучасніших систем важкого озброєння: 50 танків Stridsfordon 90, 10 танків аналогу Leopard, вісім артилерійських установок Archer, зенітні ракети Hawk, протитанкові ракети NLAW, протикорабельні ракети Hellfire і протитанкові гармати AT4, засоби захисту і розмінування, а також запасні частини до них та боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Швеція оголосила найбільший пакет допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі