четвер, 09 червня 2022 01:18

У ДБР сказали, коли справа зрадника Ковальова може піти до суду

У ДБР сказали, коли справа зрадника Ковальова може піти до суду
Зрадника Олексія Ковальова притягнуть до суду за співпрацю з РФ. Фото: 24tv.ua

У Державному бюро розслідувань очікують, що незабаром його слідчі зможуть передати справу стосовно народного депутата Олексія Ковальова до суду.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявила радниця із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина гальмує постачання зброї в Україну, попри заяву Шольца

"Щодо народного депутата Ковальова - ми очікуємо, що уже незабаром у досудового розслідування буде достатньо фактів, і обвинувальний акт буде передано слідчими до суду", - сказала Сап'ян.

"Санкція статті Кримінального кодексу, щодо колабораційної діяльності передбачає позбавлення волі на строк до 15 років, або довічне ув'язнення", - наголосила радниця ДБР.

У тимчасово захопленій Херсонській області народний депутат України Олексій Ковальов від партії "Слуга Народу" перейшов на бік російських окупантів. До цього він розповідав, що займається на Херсонщині "волонтерством". Ковальов розповів, що відвідав "дуже важливий для нього захід" - зустріч першого заступника керівника адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка "з фермерами Херсонщини".

Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює із окупаційними силами Російської Федерації на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Проти народного депутата від "Слуга народу" Олексія Ковальова порушили кримінальну справу за статтею - колабораційна діяльність.

Зараз ви читаєте новину «У ДБР сказали, коли справа зрадника Ковальова може піти до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі