четвер, 09 червня 2022 00:19

Німеччина гальмує постачання зброї в Україну, попри заяву Шольца

Німеччина гальмує постачання зброї в Україну, попри заяву Шольца
Німеччина не поспішає з постачанням зброї в Україну. Фото: delo.ua

Німеччина не поспішає відновлювати постачання зброї в Україну, попри обіцянку канцлера Олафа Шольца передати артилерію та системи протиповітряної оборони.

Про це повідомляє видання Spiegel, посилаючись на лист федерального уряду Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілова запитали, чому кремлівська пропагандистка вештається Україною

Журналісти пишуть, що постачання зброї від Німеччини гальмується вже кілька тижнів. За цей період до списку були додані тільки запчастини. Жодних доповнень до рішення щодо постачання зброї в останні дні не надходило.

Проте канцлер Шольц у вівторок, 7 червня, публічно заявив про те, що Німеччина нібито є "одним із найважливіших військових союзників" України та постачає велику кількість озброєння.

Канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина робить для підтримки України не менше, ніж Велика Британія.

Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, лише Сполучені Штати Америки надають більшу підтримку, ніж Берлін. НІмеччина надсилає Збройним силам України найсучасніші артилерійські системи й навчає українців їх використовувати, за словами Шольца.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина гальмує постачання зброї в Україну, попри заяву Шольца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі