четвер, 05 травня 2011 18:29

У Білорусі засудили п'ятьох опонентів Лукашенка

У Білорусі засудили п'ятьох опонентів Лукашенка

Жовтневий райсуд Мінська визнав Дмитра Дрозда, Алеся Киркевіча, Павла Виноградова, Андрія Протасеню і Володимира Хоміченко винними в участі в масових заворушеннях у Мінську 19 грудня 2010 року і позбавив їх волі на строк від 3 до 4 років

Олесю Киркевичу і Павлу Виноградову суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки в колонії посиленого режиму, Дмитро Дрозд, Андрій Протасеня і Володимир Хоміченко засуджені до трьох років позбавлення волі.

Між тим держобвинувач просив суд засудити обвинувачених Виноградова та Киркевіча до чотирьох років позбавлення волі. Підсудного Дрозда він просив засудити на 3,5 року, Протасеню і Хоміченко - на три роки.

Крім того, держобвинувач просив призначити обвинуваченому Хоміченко примусове лікування від алкоголізму за місцем відбування покарання.

Як стверджує звинувачення, 19 грудня минулого року, на підставі надуманих приводів про недемократичність виборів і фальсифікації їхніх результатів обвинувачені приєдналися до натовпу і взяли активну участь у діях, що грубо порушують громадський порядок.

Раніше у справі про заворушення було засуджено дев'ять осіб. Опозиціонер Василь Парфенков і прес-секретар колишнього кандидата в президенти Білорусі Андрія Санникова Олександр Отрощенко - до чотирьох років позбавлення волі.

Олександр Молчанов був засуджений до трьох років позбавлення волі, Дмитро Новік - до 3,6 років позбавлення волі. Росіяни Артем Бреус та Іван Гапонов були засуджені до штрафу в розмірі 3,5 тисяч доларов кожен.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі засудили п'ятьох опонентів Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі