неділя, 02 червня 2024 10:10

Шантаж та погрози: Зеленський розповів про спроби РФ зірвати Глобальний саміт миру

Шантаж та погрози: Зеленський розповів про спроби РФ зірвати Глобальний саміт миру
Президент Володимир Зеленський розповів про наміри Росії зірвати Глобальний саміт миру. Фото: president.gov.ua

Росія намагається зірвати Глобальний саміт миру, запланований на 15-16 червня у Швейцарії.

РФ прагне шантажем схилити до зриву форуму й інші країни. Про це президент Володимир Зеленський заявив під час виступу на пленарній сесії "Переосмислення рішень для підтримання глобального миру та регіональної стабільності" в Сингапурі.

За словами президента, нині Україна має підтвердження від 106 країн світу щодо участі у Саміті.

"І це на високому рівні, рівні лідерів, представників своїх держав", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми всі люди": Зеленський висловився про чоловіків, які не хочуть воювати

Він підкреслив, що заради своєї мети зірвати саміт РФ не гребує залякуваннями та шантажем і діє в усіх регіонах світу.

"Сьогодні Росія пробує зірвати Саміт миру. І це правда. Що робить Росія – ця країна війни? Вона сьогодні їздить по багатьох країнах світу, погрожуючи блокадою харчової продукції, агропродукції або хімпродукцією. Погрожуючи, що буде демпінгувати ціни на енергетику. Просто тисне на інші держави світу, щоб вони не були на саміті", - зазначив Зеленський.

За його словами, Кремль прагне не допустити проведення заходу, у якому будуть порушені питання "навіть не про оборонну допомогу Україні, а просто про підтримку закінчення війни, підтримку миру".

"І вона зриває це. Працює в усіх регіонах. І на сьогодні є не дуже гарна інформація, скажу вам відверто, що деякі держави почали їй допомагати в цьому, в дипломатичному зриві саміту миру", - сказав президент.

Він також наголосив, що світ "повинен бути міцним, тиснути політично на Росію".

"По іншому зупинити Путіна неможливо, тільки політична ізоляція, сильна українська армія, і розібратися усім країнам світу до кінця - не балансувати між Україною та Росією, а захищати справедливість і міжнародне право", - наголосив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном на полях Азійського саміту з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла".

Говорили про оборонні потреби України, посилення системи ППО, коаліцію F-16 та підготовку двосторонньої безпекової угоди.

Зараз ви читаєте новину «Шантаж та погрози: Зеленський розповів про спроби РФ зірвати Глобальний саміт миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі