четвер, 31 березня 2011 13:38

У Партії регіонів заявили, що гречаний ажіотаж створила опозиція

У Партії регіонів заявили, що гречаний ажіотаж створила опозиція

Цінові спекуляції на ринку продуктів були створені власниками торгових мереж, багато з яких є представниками опозиції.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявила член парламентської фракції Партії регіонів, представник Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Ірина Горіна, коментуючи штучно створений у березні ажіотаж навколо гречки та борошна.

Зокрема, аналізуючи цінову ситуацію на ринку продуктів харчування, Горіна вказала на вплив сезонної інфляції: "Зараз можна спостерігати тенденцію, яка стосовно продовольчої групи триває протягом останніх 10 років, - це сезонна інфляція. Вона завжди відзначається в лютому, наприкінці квітня - травні, і після цього до літа вона йде на спад".

За її словами, до цього фактору в нинішньому році додався спекулятивний, який призвів до ажіотажу з гречкою. "Зараз вже торговельні мережі та розповсюджувачі продукції намагаються з якимись іншими продуктами харчування зробити те ж саме", - сказала політик.

Парламентарій підкреслила, що Кабінет міністрів дуже жорстко контролює продовольчу ситуацію.

"У березні ажіотаж навколо гречки та борошна в Україні пішов на спад, є вже запаси низки продуктів. Якщо на продовольчому ринку будуть якісь коливання з об'єктивних причин - будуть інтервенції. Якщо це будуть прояви спекулятивних чинників, то тут будуть включатися уряд та Антимонопольний комітет, щоб швидко припинити дії спекулянтів", - повідомила Горіна.

"Регіоналка" також зазначила, що до спекуляцій на ринку призводить бажання наживи продавців, а також політична складова, "оскільки більшість власників торгових мереж та супермаркетів є представниками опозиції".

"Вони можуть спеціально зараз нагнітати ситуацію для того, щоб показати нібито неефективність роботи уряду. Це все провокації", - резюмувала народний депутат, додавши, що невикуплені обсяги дешевої продукції якраз і свідчать про те, що ажіотаж нагнітався штучно.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів заявили, що гречаний ажіотаж створила опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі