вівторок, 10 липня 2018 02:15

Трамп обіцяє не зрадити Україну з Путіним

Трамп обіцяє не зрадити Україну з Путіним
Трамп буде підтримувати Україну. Фото: Гордон

У США запевнили Україну, що президент Дональд Трамп під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Гельсінкі не зрадить українські національні інтереси.

Трамп і Путін збираються поговорити, зокрема, про війну в Сирії та економічні санкції, які США запровадили щодо Москви за агресію в Україні. Очікують, що ці переговори зможуть дуже змінити ситуацію для Києва. Про це сказав Reuters український дипломат, який забажав залишити своє ім'я у таємниці.

"Ми отримали чіткі запевнення від американської сторони, що українські інтереси будуть підтверджені і захищені на зустрічі", – сказав неназваний український дипломат.

Водночас Україна побоюється "огидних сюрпризів за спиною". Трамп може за зачиненими дверима визнати російський суверенітет над окупованим у 2014 році українським Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається посварити Україну і Польщу, маніпулюючи історією - Порошенко

Нагадаємо, Дональд Трамп незабаром візьме участь у саміті НАТО та проведе зустріч із президентом Росії. Перемовини відбудуться 16 липня у Гельсінки. Саміт НАТО відбудеться напередодні – 11-12 липня в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Трамп обіцяє не зрадити Україну з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі