неділя, 08 липня 2018 18:05

Росія намагається посварити Україну і Польщу, маніпулюючи історією - Порошенко

Росія намагається посварити Україну і Польщу, маніпулюючи історією - Порошенко
Порошенко вважає, що Росія маніпулює історією, аби посварити Україну та Польщу. Фото: Рresident

Росія намагається зіпсувати відносини між польським та українським народами, маніпулюючи питаннями спільного минулого.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час відкриття у селі Сагринь (Польща) Меморіалу пам'яті українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" та підрозділів Армії Крайової у 1944 році, передає "Новое время".

"Росія веде війну, щоб нав'язати свій "русский мир". Ми об'єдналися - і проект "Новоросія" був знищений. Зрозумівши, що прямий наступ неефективний, ворог маніпулює питаннями спільного минулого, щоб, зокрема, вбити клин між польським та українським народами", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Росія єдина: розповіли, хто спробує вплинути на вибори в Україні

Він також зауважив, що від суперечок України та Польщі виграє лише Росія.

"Як в усі часи, від суперечки польського та українського народів виграє лише третій – той, хто зараз здійснює агресію зі Сходу - ворог, зайда, окупант, і ми не дамо йому шансу нас розколоти", - підкреслив президент.

Колишній радник президента США з національної безпеки генерал Герберт Макмастер скаржився на бажання Дональда Трампа подружитися з Володимиром Путіним. Також багато високопоставлених осіб як в США, так і за їх межами, стурбовані тим, що на тлі підготовки до зустрічі з Путіним в Гельсінкі Трамп знову заявляє про необхідність скоротити американські витрати на НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається посварити Україну і Польщу, маніпулюючи історією - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі