середа, 06 грудня 2023 20:22

Спецтема: Війна Росії проти України

США оголосили про нову партію військової допомоги у День ЗСУ

США оголосили про нову партію військової допомоги у День ЗСУ
США оголосили про нову військову допомогу Україні. Фото: president.gov.ua

Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні чергового пакета військової допомоги на $175 млн.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен, пише "Європейська правда".

Новий пакет містить засоби протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські боєприпаси, високошвидкісні протирадіаційні ракети й протитанкові ракети.

Також допомога охоплює "боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для розчищення перешкод, обладнання для захисту важливої національної інфраструктури, а також запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, тренування і транспортування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за 24 години відбили 70 атак росіян

"Якщо Конгрес не схвалить запит президента на додаткове фінансування національної безпеки, це буде один з останніх пакетів допомоги у сфері безпеки, який ми можемо надати Україні", - заявив Блінкен.

Попередній пакет військової допомоги на $100 млн оголошували 20 листопада. До нього увійшли, серед іншого, одна реактивна систем залпового вогню HIMARS, зенітні ракети Stinger, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди.

У вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет додаткового фінансування обсягом $106 млрд. Що містить понад $61 млрд фінансування для України, а також видатки на допомогу Ізраїлю і захист кордону.

Зараз ви читаєте новину «США оголосили про нову партію військової допомоги у День ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі