середа, 06 грудня 2023 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ за 24 години відбили 70 атак росіян

ЗСУ за 24 години відбили 70 атак росіян
Українські воїни відбили атаки росіян на семи напрямках. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України відбили 70 атак російських окупаційних військ на семи напрямках - Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському і Запорізькому.

Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Завдають вогневого ураження ворогу. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, один по пункту управління і три по зенітно-ракетних комплексах росіян.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по вертольоту, зенітно-ракетному комплексу, трьох районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, складу боєприпасів і двох артилерійських засобах окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили над Чорним морем російський Су-24М. Крейсер "Москва" став авіаносцем

Протягом доби відбулось 83 бойових зіткнення.

Росіяни завдали два ракетних і 71 авіаційний удар, здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили шість атак росіян у районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському - відбили шість атак ворога, який за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів у районах Тернів, Веселого, Роздолівки Донецької області.

Бахмутський: Сили оборони відбили 10 атак росіян у районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки на Донеччині.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 29 атак ворога у районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького, Первомайського Донецької області. Де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Мар'їнський: Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки, Мар'їнки і Новомихайлівки на Донеччині. Ворог, за підтримки авіації, здійснив 13 атак на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаку росіян у районі Новодонецького Донецької області.

На Запорізькому: Сили оборони відбили п'ять атак ворога у районах західніше Вербового і Роботиного.

"Підтримуйте Збройні сили. Переможемо разом. Слава Україні", - звернувся Генштаб.

За 651 день втрати російських окупаційних військ в Україні становили 335 110 осіб. Сили оборони знищили 10456 броньованих машин росіян, 5600 танків, 324 літака, 324 гелікоптера, 20 кораблів і катерів, підводний човен.

На Таврійському напрямку українські воїни знищили за добу 39 одиниць військової техніки росіян, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ за 24 години відбили 70 атак росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі