четвер, 27 червня 2024 20:43

Колишньому заступнику Єрмака просили збільшити заставу. Суд відмовив

Колишньому заступнику Єрмака просили збільшити заставу. Суд відмовив
Андрій Смирнов і керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Фото: president.gov.ua

Колишньому заступнику керівника Офіса президента Андрію Смирнову залишили заставу у 10 млн грн.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула скарги прокурора і захисту на рішення слідчого судді про застосування до Смирнова запобіжного заходу у вигляді застави у 10 млн.

У результаті розгляду апеляція залишила скарги без задоволення, а ухвалу слідчого судді - без змін.

Рішення ухвалили судді Валерія Чорна, Олег Павлишин та Андрій Никифоров.

"При цьому прокурор просив збільшити заставу до 17 млн грн, а захист навпаки просив відмовити у застосуванні застави", - пише Центр протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зливи у НАБУ: до колишнього заступника глави ОП прийшли з обшуками - ЗМІ

"Цікаво, що ухвала слідчого судді у цій справі не відображається в реєстрі судових рішень. З яких причин рішення відсутнє - наразі невідомо. Засідання у цій справі були відкритими. Більше того, вони транслювалися на офіційному каналі ВАКС у прямому ефірі", - повідомляє ЦПК.

У суді першої інстанції прокурор вказував, що слідство також перевіряє причетність Смирнова ще до двох злочинів: отримання неправомірної вигоди і декларуванням недостовірної інформації.

За даними слідства, у період з 2020 по 2022 роки Смирнов набув активи вартістю 17,1 млн грн. При цьому маючи заощадження та офіційний дохід за вказаний період у розмірі понад 1,3 млн грн.

Різниця між вартістю придбаного майна і коштами посадовця становила 15,7 млн грн.

"Мова йде про дві автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), два мотоцикли (Honda і BMW), три паркомісця у Києві, квартиру у престижному ЖК у Львові і земельну ділянку на Закарпатті", - повідомила САП.

"Примітно, що про підозру Смирнову повідомили вже після того, як його звільнили з Офісу президента", - пише Центр протидії корупції.

28 травня ВАКС обрав Андрію Смирнову 10 млн грн застави. Наступного дня стало відомо, що за колишнього заступника керівника ОП вже внесли ці гроші.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому заступнику Єрмака просили збільшити заставу. Суд відмовив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі