неділя, 20 серпня 2023 22:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Спецслужби Росії закликають Путіна звільнити Шойгу та Герасимова: відома причина

Спецслужби Росії закликають Путіна звільнити Шойгу та Герасимова: відома причина
Дехто в російських спецслужбах закликає диктатора Володимира Путіна звільнити міністра оборони Сергія Шойгу. Фото: РИА Новости

Дехто в російських спецслужбах закликає диктатора Володимира Путіна звільнити міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова та перейти до більш агресивного ведення війни.

Зокрема, пропонують оголосити воєнний стан у РФ і провести повномасштабну мобілізацію. Про це пише видання Bloomberg.

Зазначається, що багато представників російської еліти були здивовані слабкою реакцією Путіна на заколот і подальшою нездатністю покарати ватажка найманців ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

"Це викликало занепокоєння серед російських чиновників щодо потенціалу протистояння Путіна на високому рівні або подальших викликів. Крім того невдоволення невдачами Росії на полі бою все ще жевріє в середовищі окупаційних силовиків", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожина хочуть замінити на Дерипаску, а ПВК "Вагнер" – вигнати з Африки

Так, міністр оборони Сергій Шойгу і начальник Генерального штабу РФ Валерій Герасимов все ще залишаються на своїх посадах.

За словами двох джерел видання, спроба Пригожина змістити їх мала певну підтримку в ключових органах державної безпеки РФ.

За словами п'яти осіб, обізнаних з ситуацією, прихильники так званої яструбиної позиції хочуть змістити Шойгу і почати воювати в Україні агресивніше. Вони пропонують оголосити воєнний стан у РФ і провести повномасштабну мобілізацію.

Водночас, наразі немає жодних ознак того, що їх відсторонять. Натомість політичне керівництво РФ розправляється з тими, хто активно критикує Шойгу та Герасимова.

Російський генерал Сергій Суровікін, який після військового заколоту глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в червні пропав з інформаційного порядку денного, дістав вказівку мовчати доти, доки про нього не забудуть.

Наразі заступник командувача об'єднаного угруповання військ Росії в Україні перебуває під домашнім арештом. Про це повідомило видання Politico посилаються на відомості з російського Telegram-каналу "ВЧК-ОГПУ", який вважають нібито близьким до російських сил безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби Росії закликають Путіна звільнити Шойгу та Герасимова: відома причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі