вівторок, 15 серпня 2023 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін ще не визначив остаточну долю Суровікіна, якого тримають під арештом

Путін ще не визначив остаточну долю Суровікіна, якого тримають під арештом
Російський генерал Сергій Суровікін дістав вказівку мовчати доти, доки про нього не забудуть. Фото: РИА Новости

Російський генерал Сергій Суровікін, який після військового заколоту глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в червні пропав з інформаційного порядку денного, дістав вказівку мовчати доти, доки про нього не забудуть.

Наразі заступник командувача об'єднаного угруповання військ Росії в Україні перебуває під домашнім арештом. Про це повідомило видання Politico посилаються на відомості з російського Telegram-каналу "ВЧК-ОГПУ", який вважають нібито близьким до російських сил безпеки.

Однак домашній арешт генерала з позивним "Армагеддон" досить своєрідний. Йому не можна в жодному разі залишати власне житло, але при цьому дозволено приймати гостей, зокрема серед підлеглих. Це свідчить про те, що він може ще стати в пригоді російській армії.

З публічного простору він зник після 24 червня, коли відбувся військовий заколот Євгена Пригожина. За деякими даними, він міг знати про те, що готується спроба державного перевороту, за що і був затриманий. У Кремлі порадили Сергію Суровікіну після цього залишатися деякий час у тіні, щоб про нього і його дії забули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заколот Пригожина був спецоперацією Путіна ‒ Данілов

"Офіційного розслідування не ведеться, але Суровікін тривалий час перебував у зваженому стані, відповідаючи на незручні запитання", – ідеться в повідомленні.

Рішення про остаточну долю генерала в майбутньому має ухвалити одна людина – президент Росії Володимир Путін.

"Що пізніше це станеться, що більше він "охолоне", то краще", – заявило джерело.

Такий звіт, як зазначили у виданні, з'явився лише за кілька днів після того, як колишній російський генерал-лейтенант Віктор Соболєв в інтерв'ю російському виданню заявив про відсторонення Сергія Суровікіна з посади командувача армії.

Було також припущено, що генерал усе ще корисний для ЗС РФ і в будь-який момент може повернутися до виконання обов'язків.

У Кремлі поки ніяк не коментували цю інформацію.

У червні "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Увечері 24 червня Євген Пригожин заявив про зупинку руху на Москву. Видання The Wall Street Journal повідомило про допити у Москві генерала Сергія Суровікіна і затримання щонайменше 13 російських військових високопосадовців.

Зараз ви читаєте новину «Путін ще не визначив остаточну долю Суровікіна, якого тримають під арештом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі