вівторок, 08 серпня 2023 22:01

Заколот Пригожина був спецоперацією Путіна ‒ Данілов

Заколот Пригожина був спецоперацією Путіна ‒ Данілов
Заколотом Пригожина хотіли виявити погано налаштованих до Путіна генералів, сказав Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Заколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина був спецоперацією, яку погодив президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін, щоб виявити нелояльних генералів.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні вже можна сказати, що це була спецоперація, погоджена з Путіним. Для виявлення тих генералів, які були не зовсім налаштовані саме до Путіна та його оточення", ‒ заявив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала табір "вагнерівців" у Білорусі

Також Данілов сказав, що вже є розуміння кількості відсторонених генералів. Частина із них перебуває за ґратами.

У червні "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Увечері 24 червня Пригожин заявив про зупинку руху на Москву. Видання The Wall Street Journal повідомило про допити у Москві генерала Суровікіна і затримання щонайменше 13 російських військових високопосадовців.

Зараз ви читаєте новину «Заколот Пригожина був спецоперацією Путіна ‒ Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі