четвер, 18 липня 2013 20:25

Російська прокуратура оскаржила арешт Навального

Російська прокуратура оскаржила арешт Навального
Фото: vedomosti.ru

Представник прокуратури подав апеляцію на арешт Олексія Навального і Петра Офіцерова в залі суду, повідомляє кореспондент "Lenta.ru".

У Генпрокуратурі, як повідомляє РИА Новости, підтвердили, що обвинувачення просить змінити Навальному і Офіцерову запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Сторона звинувачення вважає, що рішення про арешт було незаконним у зв'язку з тим, що обвинувальний вирок суду щодо Навального і Офіцерова не набув законної сили. На думку прокуратури, вони можуть залишатися під підпискою про невиїзд до введення вироку в силу. Апеляція призначена на п'ятницю, 19 липня, вона буде розглянута в Кіровському обласному суді.

Навальний і Офіцеров були взяті під варту в залі суду після того, як їх засудили за рішенням Ленінського районного суду Кірова до п'яти і чотирьох років в'язниці відповідно. Суддя постановив змінити підсудним запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт під час оголошення вироку. Після суду вони були доставлені в СІЗО номер 2 по місту Кірову.

Раніше ні Навальний, ні Офіцеров не утримувалися під вартою, слідство визнало для них достатнім запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Навальний і Офіцерів 18 липня були визнані винними в розкраданні лісу, що належав компанії "Кировлес", на суму 16 мільйонів рублів. Підсудні себе винними не визнали і вважають своє переслідування політично вмотивованим.

Зараз ви читаєте новину «Російська прокуратура оскаржила арешт Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі