понеділок, 03 жовтня 2011 18:21

Рада розгляне закон проти якого протестували "афганці", та пільги чіпати поки не буде

Рада розгляне закон проти якого протестували "афганці", та пільги чіпати поки не буде

Законопроект про виконання рішень судів в Україні без розділу, який стосується обмеження соціальних виплат і пільг, буде розглянуто у парламенті на наступному пленарному тижні.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Я сьогодні (3 жовтня) розмовляв з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим ... Пропозиція була від Кабінету міністрів від прем'єр-міністра розглянути це питання на предмет ухвалення закону в частині гарантій виконання рішень суду без заключних положень, де мова йде конкретно про 16 соціальних законів. Таким чином, ухвалити тільки одну частину і не чіпати інших законів, які визначають рівень соціальних виплат", - повідомив на прес-конференції в понеділок спікер українського парламенту.

При цьому Литвин підкреслив, що пропонує в цьому питанні парламенту здійснити декілька кроків, а саме проаналізувати угоди, які підписано між Кабінетом міністрів України та громадськими організаціями, зокрема і ветеранськими, афганськими та чорнобильськими, і розглянути це питання на наступному пленарному тижні.

Спікер також зазначив, що в цьому питанні "є психологічний момент".

"Було публічно оголошено на всю країну про те, що ці законопроекти не будуть розглядатися, і тут раптом він ставиться (на розгляд парламенту) в прийнятній частини для ухвалення. Але це може відразу ж викликати певні сумніви і недовіру в тому відношенні, що намагаються, заспокоюючи громадськість, провести ці законопроекти через Верховну Раду. Є психологічний момент, і я не хотів би, щоб остаточно Верховна Рада і я як її голова, втрачали довіру", - заявив Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Рада розгляне закон проти якого протестували "афганці", та пільги чіпати поки не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі