понеділок, 26 вересня 2011 12:51

Акції проти скасування пільг можуть поновитися. Організатори вже чекають на репресії

Акції проти скасування пільг можуть поновитися. Організатори вже чекають на репресії

Представники громадських організацій, що вимагають відновлення пільг, вийшли з переговорного процесу з урядом.

Зараз вони ведуть переговори з парламентськими фракціями і не виключають, що знову вдадуться до протестних акцій.

Представники Партії регіонів вважають, що в питанні пільг можна досягти компромісу. Між тим,представники громадських організацій, які минулого тижня здійснили спробу штурму будівлі парламенту, протестуючи проти скасування пільг, не змогли порозумітися з віце-прем'єром Сергієм Тігіпком.

"Ми сказали Сергію Леонідовчиу, що виходимо з переговорів. Він сприйняв це нормально. Тому що сьогодні законопроект знаходиться вже у власності парламенту. А наша вимога, щоб він був не просто відкладений, а саме скасований", – повідомив керівник громадської організації "Ніхто, крім нас" Борис Новожилов.

Новожилов не виключає, що акції протесту проти скасування пільг буде поновлено, а також того, що влада вдасться до репресивних заходів проти учасників акції. Проте головна вимога організацій, що виступили проти скасування пільг, залишається незмінною, наголошує лідер "Ніхто, крім нас".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Афганці під Радою - це репетиція соціальної революції в Україні"

Між тим, проект держбюджету на наступний рік, який парламент прийняв до розгляду, розробили з врахуванням того, що пільги вже буде скасовано. І хоча міністр фінансів Федір Ярошенко це заперечив, проте депутати, як опозиціонери і представники більшості – комуністи, підтверджують це.

Так, заступник голови парламентського комітету з питань фінансів депутат-комуніст Євген Царьков зазначив, що уряд опинився в дуже непростій ситуації, адже відмова від скасування пільг ускладнить позицію на переговорах з МВФ, від якого уряд сподівається отримати кредит у 15,5 мільярдів доларів. За словами Царькова, на збереження пільг у повному обсязі необхідно близько 70 мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Акції проти скасування пільг можуть поновитися. Організатори вже чекають на репресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі