четвер, 18 лютого 2010 11:21

Рада не визнала власників земельних ділянок безробітними

Рада не визнала власників земельних ділянок безробітними

Верховна Рада відмовилася дозволити громадянам, що мають у власності (у користуванні) земельну ділянку в результаті паювання земель сільгосппідприємств і кооперативів, звертатися в Державну службу зайнятості з метою працевлаштування.

За прийняття в першому читанні законопроекту N 4568 "Про внесення змін до деяких законів України" (в частині зайнятості громадян, які мають у власності земельну ділянку)" проголосував 181 депутат при мінімально необхідних 226.

Також Рада відмовилася відправити на повторне перше читання відповідний законопроект.

Цей проект закону забезпечував правове врегулювання питань зайнятості громадян-власників (користувачів) земельних ділянок, отриманих в результаті паювання земель сільськогосподарських підприємств, кооперативів і акціонерних товариств або за рішенням органу місцевого самоврядування чи місцевого органу виконавчої влади.

Документ забезпечував соціальний захист таких громадян у разі їх звернення до Державної служби зайнятості для сприяння в працевлаштуванні.

Нагадаємо, в січні 2010 року офіційний рівень безробіття зберігся на рівні грудня 2009 року на 1,9%.

За даними Держкомстату, на 1 лютого в Державній службі зайнятості було зареєстровано 0,527 млн. безробітних.

РБК-Україна, ProUa

Зараз ви читаєте новину «Рада не визнала власників земельних ділянок безробітними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі