понеділок, 26 червня 2023 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін вразливий як ніколи" – генерал США заявив, що влада РФ похитнулася

"Путін вразливий як ніколи" – генерал США заявив, що влада РФ похитнулася
Колишній директор ЦРУ та генерал армії США у відставці Дейвід Петреус вважає, що у ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина "здали нерви". Фото: eastnews.ua

Ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин припинив заколот у Росії, бо у нього "здали нерви". Водночас влада РФ і російський диктатор явно похитнулася.

Пригожин зберіг своє життя, але втратив ПВК "Вагнер", заявив ексдиректор ЦРУ та генерал армії Сполучених Штатів Америки у відставці Дейвід Петреус, повідомляє "Голос Америки".

"Пригожину слід бути дуже обережним біля відкритих вікон у новому місці в Білорусі, куди він збирається. Ясно, що у нього здали нерви. Він був приблизно за дві години їзди від околиць Москви, де починали готувати оборонні позиції. Це повстання, хоч і викликало оплески, але не мало такої підтримки, на яку Пригожин сподівався. Вирішивши прийняти угоду, він відмовився від цих зусиль", – зазначив ексдиректор ЦРУ в ефірі CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Держдумі РФ заявили, що більшість "вагнерівців" повернеться на війну з Україною

Американський канал оприлюднив відповідь пресслужби компанії Пригожина на електронний запит про його місцеперебування.

"Я думаю, що уряд Росії похитнувся. Володимир Путін особисто похитнувся. Це робить його більш уразливим, ніж будь-коли за 20 років його правління Російською Федерацією. Хто знає, до чого це може зараз призвести", – додав Петреус, коментуючи ситуацію.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

У Росії закриють кримінальну справу проти нього.

Він "піде в Білорусь", сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Чим Пригожин займатиметься у Білорусі, речник Кремля не знає.

Зараз ви читаєте новину «"Путін вразливий як ніколи" – генерал США заявив, що влада РФ похитнулася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі