понеділок, 26 червня 2023 04:59

Спецтема: Війна Росії проти України

В Держдумі РФ заявили, що більшість "вагнерівців" повернеться на війну з Україною

В Держдумі РФ заявили, що більшість "вагнерівців" повернеться на війну з Україною
В Держдумі РФ розповіли, що чекає на "вагнерівців". Фото: РБК

Окупанти з приватної військової компанії "Вагнер", які не брали участі у "заколоті" їхнього ватажка Євгена Пригожина, зможуть повернутися на війну в Україну, підписавши контракти з міноборони РФ.

Деякі підрозділи саморозпустяться, але влада переслідувати нікого не буде, повідомив член комітету з оборони Держдуми РФ Віктор Соболєв в інтерв'ю виданню "Подъем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожина можуть вбити у Білорусі ‒ CNN

За його словами, учасників "путчу Пригожина", найімовірніше, відправлять по домах і не дозволять приєднатися до Пригожина, якого нібито відправили "в заслання" до Білорусі.

"Я не думаю, що Лукашенко дозволить на території Білорусі організувати приватну військову кампанію, виходячи з тих уроків, які приватна військова кампанія зробила в Росії", – сказав Соболєв.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

У Росії закриють кримінальну справу проти нього.

Він "піде в Білорусь", сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Чим Пригожин займатиметься у Білорусі, речник Кремля не знає.

Зараз ви читаєте новину «В Держдумі РФ заявили, що більшість "вагнерівців" повернеться на війну з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі