неділя, 25 червня 2023 06:11

У Кремлі розказали, що буде з Пригожиним

У Кремлі розказали, що буде з Пригожиним
Ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин відправиться у Білорусь. Фото: tsn.ua

У Росії закриють кримінальну справу проти ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина.

Він "піде в Білорусь". Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує російське державне агентство ТАСС.

Чим Пригожин займатиметься у Білорусі, речник Кремля не знає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ перед відмовою Пригожина "йти на Москву" підірвали міст

Він також розповів, що російська влада не переслідуватиме тих "вагнерівців", які взяли участь у заколоті, враховуючи їхні фронтові заслуги. А частина бойовиків, які спочатку відмовилася брати участь у "поході" Пригожина, підпишуть контракти з Міноборони.

За словами Пєскова, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сам запропонував себе як переговорника, оскільки знайомий із Пригожиним понад 20 років.

Стосовно кадрових перестановок в Міноборони РФ, то Пєсков заявив, що це прерогатива президента РФ і навряд чи їх обговорювали під час контактів Лукашенка із Пригожиним.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські Telegram-канали повідомили, що загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі розказали, що буде з Пригожиним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі