пʼятниця, 15 березня 2013 21:41

"Правоохоронці мають добиватися справедливості честю мундира, а не кийками" - активіст

"Правоохоронці мають добиватися справедливості честю мундира, а не кийками" - активіст
Сергій Мельниченко. Фото: tyzhden.ua

Навіть за радянських часів кількість правоохоронців у співвідношенню із кількістю населення була меншою, ніж зараз в Україні.

Таку думку висловив громадський активіст, голова КУПРу Сергій Мельниченко.

Нагадаємо, що сьогодні по Україні пройшла низка акцій з нагоди всесвітнього дня боротьби із поліцейським свавіллям.

Мельниченко переконаний, що саме міліція наразі в Україні є уособленням тоталітарного режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корчинський не виключає, що за сутичку біля Гостинного двору "Беркуту" заплатили

"Репресивний механізм тоталітарного режиму нашої держави уособлюється безпосередньо у такому виді впливу, як так звані правоохоронні органи", - наголосив Мельниченко.

Він також зауважив, що в Україні наразі є надзвичайно велика кількість правоохоронців, що суперечить міжнародним стандартам.

"Згідно зі статистикою, у нашій країні зараз знаходиться близько 370 тисяч працівників міліції. На пострадянському просторі Україна займає перше місце після Росії і Білорусії. Вона також займає перше місце у Європі, і одне з перших місць у світі по кількості правоохоронних органів. З розрахунку на 100 тисяч людей, у нас чисельність працівників міліції сягає 787. Взагалі, резолюцією ООН прийнято норму, що середня кількість правоохоронців має бути приблизно 222 працівника міліції на 100 тисяч населення. Середня кількість працівників міліції на сто тисяч населення у світі — 300. В Україні ж 787! Для чого це?", - наголосив активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані мітингувальники побилися з правоохоронцями

Він додав: "Навіть при Радянському Союзі станом на 1990 рік виходило 261 працівник міліції. То виходить, що Радянський союз ще не був тоталітарною державою!".

Крім того, додав Мельниченко, правоохоронці в Україні діють надзвичайно жорстоко, що аж ніяк не відповідає справжнім їхнім обов'язкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під ЦВК ночувало близько сотні людей та кілька сотень міліціонерів

"Якби ще вони просто були у такій кількості, але ж яким чином вони діють! Сказати жорстоко — нічого не сказати, сказати свавільно — нічого не сказати. Навіть Наполеон у свій час казав: "Я працював не примусом, а честю". Так от вони, замість того, щоби честю свого мундиру добиватися справедливості, використовують кнут, а тобто, у цьому випадку, гумовий кийок. Але я ніколи не бачив, щоби гумовим кийком можна було поставити людину на "шлях праведний". Максимум, що може гумовий кийок — це ще більше озлобити людину", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Правоохоронці мають добиватися справедливості честю мундира, а не кийками" - активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі