вівторок, 19 липня 2022 15:31

Наступник Венедіктової, який гуляв у Татарова, видав перші накази

Наступник Венедіктової, який гуляв у Татарова, видав перші накази
Президент Володимир Зеленський призначив Олексія Симоненка в. о генерального прокурора 17 липня.

Виконувач обов'язків генерального прокурора Олексій Симоненко одним зі своїх перших наказів наново розподілив обов'язки між керівництвом Офіса генпрокурора, скасував попередній розподіл.

За собою Симоненко залишив взаємодію з Офісом президента, Верховною Радою, Кабінетом міністрів, РНБО, Вищою радою правосуддя, повідомила з посиланням на джерела "Українська правда".

Також поклав на себе координацію правоохоронних органів у сфері протидії злочинності.

Симоненко керуватиме:

– департаментом організаційно-контрольної діяльності, правового й аналітичного забезпечення;

– департаментом кадрової роботи та державної служби;

– департаментом міжнародно-правового співробітництва;

– департаментом протидії злочинам, скоєним в умовах збройного конфлікту;

– департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів ДБР, наглядом за його оперативними підрозділами й підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Всі питання вирішують три людини в кабінеті" – політолог пояснив відсторонення Баканова й Венедіктової

Також Симоненко керуватиме департаментом нагляду за додержанням законів органами безпеки й департаментом документального забезпечення, Генеральною інспекцією.

Також у підпорядкуванні в. о. генпрокурора буде управління організації приймання громадян, розгляду звернень і запитів, управління інформполітики, управління забезпечення охорони державної таємниці, відділ внутрішнього аудиту.

Перший заступник генпрокурора Роман Говда опікуватиметься:

– департаментом кримінально-правової політики й захисту інвестицій;

– департаментом організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, що посягають на функціонування економіки й кібербезпеку держави;

– департаментом протидії порушенням прав людини в правоохоронній і пенітенціарних сферах;

– департаментом державного майна, ресурсів і матеріально-технічного забезпечення.

Заступник генпрокурора Максим Якубовський займатиметься питаннями спеціалізованої прокуратури у військовій сфері, спеціалізованої екологічної прокуратури.

17 липня президент Володимир Зеленський поклав виконання обов'язків генерального прокурора на Симоненка. Перед цим відсторонив з посади Ірину Венедіктову.

19 липня Верховна Рада звільнила Венедіктову.

Торік Симоненко гуляв на дні народження заступника керівника Офіса президента Олега Татарова. Татарову повідомляли про підозру в співучасті щодо передачі хабаря в інтересах екснардепа й голови Укрбуду Максима Микитася. Симоненко передав справу від НАБУ до СБУ. Після цього НАЗК розпочало перевірку щодо заступника генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «Наступник Венедіктової, який гуляв у Татарова, видав перші накази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі