середа, 17 серпня 2011 17:51

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

МЗС не ображається на критику Європи через справу Тимошенко

МЗС не ображається на критику Європи через справу Тимошенко

У Міністерстві закордонних справ України не вважають інтерес закордонних партнерів до судового процесу відносно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко втручанням у внутрішні справи України.

Про це заявив директор департаменту з питань інформаційної політики зовнішньополітичного відомства Олег Волошин.

"Ми усвідомлюємо причини, через які наші друзі за кордоном виявляють особливу увагу до всіх ситуацій, які принциповим чином впливають на політичний ландшафт України. Особливо важливо, що у своїх коментарях і публічних оцінках, офіційні особи іноземних держав намагаються бути коректними і висловлюють інтерес або стурбованість своїми підозрами, а не навішувати ярлики і не роблять однозначні висновки", - зауважив він.

"Що може викликати у нас стурбованість, і викликає стурбованість - так це спроби використовувати зовнішній фактор для тиску на суд. Але ми вдячні всім нашим закордонним партнерам, що вони не дозволяють втягнути себе в якості інструменту впливу на що відбувається судовий процес", - додав Волошин .

За його словами, МЗС України і далі буде робити все можливе, для того, щоб партнери Україну за кордоном і особливо в ЄС мали максимально широку, об'єктивну картину того, що відбувається в Україні і отримували доступ до всієї їх цікавить.

"Для нас найважливіше, сенс всього цього - те, що ми не вважаємо інтерес до справи Тимошенко втручанням у внутрішні справи", - резюмував Волошин.

Нагадаємо, що нещодавно зовнішньополітичне відомство заявляло, що опозиція, використовуючи своїх друзів з Заходу, блокує євроінтеграцію України.

Зараз ви читаєте новину «МЗС не ображається на критику Європи через справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі