вівторок, 20 серпня 2013 03:50

Мурсі інкримінують вбивства і тортури своїх громадян

Мурсі інкримінують вбивства і тортури своїх громадян
Мохаммед Мурсі. Фото: www.trend.az

Поваленому президенту Єгипту Мохаммеду Мурсі висунули звинувачення у співучасті у вбивствах і тортурах під час розгону акції протесту в 2012 році. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на судове джерело.

Акція протесту, в якій взяли участь тисячі людей, відбулась в грудні 2012 року перед президентським палацом у Каїрі. Протестувальники виступали проти нової конституції, підписаної Мурсі, і декрету, який розширює повноваження президента. У зіткненнях прихильників і противників Мурсі загинули п'ять осіб.

Раніше колишнього президента вже звинуватили в шпигунстві і змові, здійсненими спільно з рухом ХАМАС. За версією звинувачення, палестинці в 2011 році допомогли Мурсі втекти з в'язниці, куди він потрапив під час повстання проти Хосні Мубарака. Сам Мурсі, між тим, заявляв, що він разом з 33 іншими членами руху "Брати-мусульмани" зміг втекти з в'язниці після того, як їх випустили інші ув'язнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єгипті розпочались судові процеси над "Братами-мусульманами"

Мохаммед Мурсі прийшов до влади за підтримки ісламістського руху "Брати-мусульмани" влітку 2012 року, після повалення в 2011 році попереднього глави країни Хосні Мубарака. 3 липня Мурсі був відсторонений від влади військовими і взятий під варту. Разом з ним були арештовані лідери руху "Брати-мусульмани".

Після відсторонення Мурсі від влади в країні тривають зіткнення ісламістів, які відмовляються визнавати нову владу, і поліції. За час заворушень було вбито більше тисячі людей.

Зараз ви читаєте новину «Мурсі інкримінують вбивства і тортури своїх громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі