субота, 25 червня 2022 12:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли росіяни можуть провести "референдум" на Херсонщині: відповідь розвідки

Коли росіяни можуть провести "референдум" на Херсонщині: відповідь розвідки
Референдум у Херсонській області окупанти можуть провести у вересні. Фото: ua.news

Росіяни майже повністю захопили Херсонську область.

Псевдореферендум у регіоні окупанти можуть організувати вже на початку вересня. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масований ракетний удар по Україні - це провокація РФ, щоб втягнути Білорусь у війну – розвідка

"Яка перша гранична дата? Це все ж буде 11 вересня в Росії єдиний день голосування. Саме в цей день можуть бути порушені питання проведення "референдумів" чи інших заходів щодо приєднання окупованих територій до Росії, або створення квазідержавних утворень на кшталт "херсонська народна республіка", або об'єднання їх із Кримом", - зазначив представник розвідки.

За словами Скібіцького, усе це політтехнологи РФ зараз пропрацьовують.

"Йде активне вивчення наших територій, соціальної ситуації і що з ними робити загалом - інтегрувати чи не інтегрувати. Це питання дилемне", - підкремлив Скібіцький.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

22 червня під Херсоном загорівся склад боєприпасів російських окупантів. Він розміщений у селі Киселівка Чорнобаївського району. Оприлюднили фото та відео пожежі. За словами місцевих жителів, пожежа на складі сталася після влучань снарядів. Очевидці пишуть про удар українських військових. Однак офіційної інформації, яка б підтверджувала це, поки немає.

Зараз ви читаєте новину «Коли росіяни можуть провести "референдум" на Херсонщині: відповідь розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі