вівторок, 27 червня 2023 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Європейський Союз обговорює розпад Росії

Європейський Союз обговорює розпад Росії
У Європейському Союзі розглядають сценарій розпаду РФ, сказав дипломат. Фото: pixabay.com

У Європейському Союзі вже тривалий час іде дискусія щодо вироблення сценаріїв дій блоку і держав-членів у випадку, в тому числі розпаду Російської Федерації.

Про це сказав посол України при ЄС Всеволод Ченцов в ефірі "Радіо Свобода".

"Ця війна згуртувала, мобілізувала Європейський Союз. Але також навчила діяти проактивно, розглядати різні варіанти розвитку подій і не сподіватися на раціональний підхід, розум російських керівників. Тобто вони на сьогодні розуміють, що від Росії можна очікувати чого завгодно і відбутися там може все, що завгодно", – сказав Ченцов.

ЄС не просто спостерігав за останнім розвитком подій у РФ, а здійснював інтенсивний діалог, у тому числі з керівництвом України, розповів посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висновки "заколоту": РФ не витримає цієї війни

Ченцов нагадав, що Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення на €3,5 млрд верхньої межі фінансування Європейського фонду миру. З цього фонду країнам виплачують компенсацію за передану Україні зброю.

"Тобто це не спостереження, це готовність до дій зі сторони Європейського Союзу і міністрів (країн-членів ЄС. – Gazeta.ua)", – сказав посол.

Минулої суботи власник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин заявив про захоплення у Ростові штабу південного воєнного округу і сказав про похід на на Москву.

Згодом "вагнерівці" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти. Президент РФ Володимир Путін заявив про збройний заколот.

Того ж дня Путін екстренно виїхав з Москви на Валдай, повідомили ЗМІ. Eвечері Пригожин заявив про зупинку руху "вагнерівців" на Мосвку. Перед цим говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Європейський Союз обговорює розпад Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі