пʼятниця, 02 вересня 2011 15:04

Діденко підтвердив одноосібне рішення Тимошенко

Діденко підтвердив одноосібне рішення Тимошенко

На останньому судовому засіданні колишній перший заступник голови НАК "Нафтогаз Україна" Ігор Діденко заявив, що шкодує про підписання газових угод.

Крім того, Ігор Діденко заявив, що якби знав що директиви КМУ були прийняті особисто тодішнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко - ніколи б не виконував їх. Цю інформацію підтвердив адвокат Ігоря Діденка Ігор Степанов.

Ігор Діденко: "Тепер про головне. Значить так. Я б ніколи не підписав договору, які я підписав, і не виніс би їх на розгляд правління, якби я тільки знав, що директиви, які зобов'язують мене підписати ці договори, були прийняті одноосібно Тимошенко, а не були прийняті колегіально органом Кабінету Міністрів України. Коли мені їх показали я абсолютно був впевнений що це були директиви КМУ, а не особисто Тимошенко. Тому я дуже шкодую про те, що я змушений був виконувати при прийнятті своїх рішень одноосібні вказівки тодішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко ".

Як відомо, СБУ в жовтні 2010 року завершила досудове слідство у кримінальній справі про законність розмитнення в 2009 році 11 млрд. куб м газу, про приналежність якого сперечалася компанія "РосУкрЕнерго".

Ця справа була порушена після того як 8 червня 2010 Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма (Швеція) зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз Україна" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд. куб. м природного газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб м як пеню за порушення умов контракту.

У цій справі проходять екс-голова Держмитслужби Анатолій Макаренко, Ігор Діденко і екс-начальник відділу Київської регіональної митниці Тарас Шепітько.

Проте 25 липня Печерський райсуд виділив в окреме провадження кримінальну справу проти Діденко за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.

Зараз ви читаєте новину «Діденко підтвердив одноосібне рішення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі