пʼятниця, 19 серпня 2011 12:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ющенко порадив Тимошенко чесно поговорити зі своїм "я"

Ющенко порадив Тимошенко чесно поговорити зі своїм "я"

Колишній президент України Віктор Ющенко порадив екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко дати чесні відповіді самій собі стосовно того, що сьогодні з нею відбувається.

Про це Ющенко сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"У першу чергу раджу дати чесні відповіді самій собі по тому, що нині відбувається. Незалежно від наших міжособистісних стосунків – побажав би стійкості у відстоюванні своєї людської гідності, навіть в цих умовах – бути прикладом політика європейського зразка, мати переконливу і послідовну позицію", - сказав екс-президент.

Разом з тим, Ющенко зауважив, що Тимошенко прийняла правильне рішення, коли не вступила із ним у суперечку під час судового засідання.

"По-людськи, я думаю, що це було правильне рішення... Я вважаю, що навколо цього процесу занадто багато емоцій і політизації – як з боку влади, так і з боку опозиції. Укупі все це формує тягар недовіри суспільства до можливого судового рішення. Я переконаний, що об'єктивний суд вимагає тиші. А цей загальний галас дискредитує право і шкодить пошуку істини", - наголосив Ющенко.

Політик нагадав, що неодноразово заявляв, що він проти арешту Тимошенко, Луценка Діденка, Іващенка та інших опозиціонерів.

"Чому не давати людям можливості побудувати повноцінний захист? Вони ж не є злочинцями, які становлять загрозу життю інших громадян чи суспільству. Очевидно, що взяття їх під варту є лише способом обмежити можливості їх захисту та засобом тиску. Це суперечить європейським нормам і підриває довіру громадян до цього судового процесу і до судової системи взагалі. Це дискредитує правосуддя в Україні", - підкреслив Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко порадив Тимошенко чесно поговорити зі своїм "я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі