четвер, 04 квітня 2019 12:29

Дебати на стадіоні: ЦВК порадила кандидатам читати закон

Дебати на стадіоні: ЦВК порадила кандидатам читати закон
Дебати на стадіоні будуть агітацією, кажуть у ЦВК. Фото: radiosvoboda.org

Дебати на НСК "Олімпійський" будуть агітацією, а не визначеними законом "Про вибори Президента України" теледебатами. Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко.

"Те, про які дебати йдеться у постанові ЦВК, — це стаття 62 закону. Дебати, про які говорять зараз два кандидата, це трішки не та стаття закону. Тобто ідеться зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборної агітації", - пояснив він, пише "Укрінформ"

Стаття закону про вибори президента визначає процедуру і строки проведення теледебатів, які проводяться на Суспільному телеканалі й оплачуються з державного бюджету.

Водночас кандидати, які говорять про дебати на стадіоні, мають на увазі форму агітації, яка врегульована іншою статтею закону щодо "проведення публічних дебатів, дискусій, прес-конференцій". Такі дебати мають оплачуватися з виборчих фондів кандидатів.

"Я не знаю, про що говорять кандидати, питайте у них, але, можливо, обидва погано читали закон", - додав заступник голови ЦВК.

Водночас Радченко нагадав: до моменту прийняття ЦВК підсумкового протоколу про результати голосування 31 березня та оголошення повторного голосування (другого туру) агітація кандидатів не дозволяється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що обіцяють українцям Порошенко та Зеленський: порівняння програм

Володимир Зеленський оголосив про готовність іти на дебати з Петром Порошенком. При цьому висунув умову, що дебати мають пройти на стадіоні "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати наживо.

Порошенко погодився зустрітися на НСК "Олімпійський". При цьому порадив опоненту почитати правила, які передбачають проведення дебатів на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах.

Зараз ви читаєте новину «Дебати на стадіоні: ЦВК порадила кандидатам читати закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі