пʼятниця, 13 травня 2011 09:20

"Бютівець" розповів, чому не голодують Діденко та Макаренко

"Бютівець" розповів, чому не голодують Діденко та Макаренко

Заступник голови фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Кожем'якін сподівається, що найближчим часом екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вийде на свободу.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Депутат зауважив, що звіт генеральної прокуратури у Верховній Раді щодо ситуації навколо Луценка нічим не допоможе.

"Це політичний крок, інформаційне посилання для тих, хто не знає про цю ситуацію. Ми маємо якось боротися. Замість того, щоб кидати шашки та яйця у сесійній залі, треба використовувати такий елемент боротьби. На генеральну прокуратуру можна вплинути тільки в рамках закону – публічними виступами, діями, протестами. А як інакше?!", - наголосив Кожем'якін.

За його словами, те, що перед депутатами з цього питання не звітуватиме уповноважений з прав людини Ніна Карпачова – результат компромісу НУ-НС та "регіоналів".

"Бютівець" нагадав, що окрім Луценка, у СІЗО незаконно знаходяться колишній заступник голови "Нафтогазу" Ігор Діденко, екс-голова митниці Анатолій Макаренко, екс-начальник відділу Київської регіональної митниці Тарас Шепітько.

"Не зрозуміло, хто їх боїться. Віктор Янукович, Дмитро Фірташ чи Валерій Хорошковський. Вони не голодують, тому що довше сидять – 11 місяців. Хоча Луценко молодець, що зважився на такий крок. Це такий вчинок, який не кожен може вчинити", - зазначив політик.

Нагадаємо, у четвер депутати прийняли постанову про заслуховування у п'ятницю інформації генпрокуратури щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" розповів, чому не голодують Діденко та Макаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі