пʼятниця, 25 березня 2011 16:03

Прокуратура віддала Діденка і Макаренка під суд

Прокуратура віддала Діденка і Макаренка під суд

Прокуратура міста Києва передала справу стосовно газу RosUkrEnego до суду.

Як зазначає прес-служба прокуратури прокурор м. Києва 25 березня 2011 р. затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі, порушеній за фактом незаконного розмитнення 11 мільярдів кубів газу, який належав швейцарському трейдеру на користь України.

Нагадаємо, вказану кримінальну справу порушено 8 червня 2010 р. Головним слідчим управлінням СБУ.

Досудове слідство у справі закінчено 18 березня 2011 р., а саму справу з обвинувальним висновком 23 березня 2011 р. направлено до прокуратури міста Києва.

Нагадаємо також, у даній справі звинувачення були пред'явлені колишньому першому заступнику голови НАК Ігорю Діденку, екс-голові Держмитниці Анатолію Макаренку і колишньому заступнику начальника Енергетичної регіональної митниці Тарасу Шепітьку.

11 млрд куб. м газу було вилучено НАК у RUE в 2009 р. як компенсації після того, як в результаті підписання прямого контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" у січні 2009 р. RosUkrEnergo було виключено зі схеми поставок газу в Україну і за її межі.

Це було зроблено за узгодженням з "Газпромом", який володіє 50% RUE.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура віддала Діденка і Макаренка під суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі