неділя, 12 серпня 2018 15:49

З'явилась інформація про моряків із затриманого в Херсоні російського судна

З'явилась інформація про моряків із затриманого в Херсоні російського судна
Повідомили, що сталося із моряками із російського судна "Механік Погодін" . Фото: УН

Члени екіпажу російського судна "Механік Погодін", яке українські правоохоронці затримали в Херсоні, пройшли прикордонний контроль і вільні в своїх пересуваннях.

Служба безпеки України та Державна прикордонна служба не мають жодних претензій до моряків. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в Facebook.

"На судні знаходиться 12 членів екіпажу, включаючи капітана, які є громадянами Російської Федерації. Всі вони пройшли прикордонний контроль, вільні у своїх пересуваннях, їх ніхто не утримує. Вони не під санкціями. Втім, вони нікуди не виходять і залишаються на судні", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рубль впав. Нові санкції сильно вдарять по Росії" - економіст

Денисова зауважила, що під санкції потрапляє компанія ВЕБ "Лізинг", якій і належить судно та майно, що знаходиться на ньому. Як повідомляє омбудсмен, суд у справі арешту судна відбудеться в понеділок 13 серпня.

У порту Херсона співробітники СБУ виявили російське судно "Механік Погодін". Воно належить компанії, внесеної в український списку санкцій.

Зараз ви читаєте новину «З'явилась інформація про моряків із затриманого в Херсоні російського судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі