неділя, 02 червня 2024 11:04

Чи чекати у червні спеки - прогноз синоптиків

Чи чекати у червні спеки - прогноз синоптиків
За даними синоптиків, нинішній червень буде теплішим за минулорічний. Фото: tsn.ua

Цьогорічний червень в Україні буде теплішим за торішній.

Середня місячна температура становитиме від +19 до +23℃. Про це у коментарі "24 Каналу" розповіла синоптикиня Наталія Птуха.

Однак, за її словами, поки що немає розрахунків про значну спеку в червні. Для першої декади експерти також не спостерігають дуже значні значення температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У яких областях прогнозують дощі - погода на 2 червня

За прогнозом синоптиків, середня місячна температура очікується в межах +19 +23℃. У гірських районах температура традиційно буде нижчою: +16 +19℃.

"Це на 1,5 - 2 градуси вище за кліматичну норму, але не критично. Сподіваємось, що такої сильної спеки все ж таки не буде. Хоча, звичайно, кілька днів з високими значеннями температури абсолютно не виключені", - сказала Птуха.

Вона також розповіла, що, з огляду на глобальні кліматичні зміни, зберігається тенденція, що в цей період у широтах України дедалі частіше бувають кілька днів, коли максимальні денні температурні показники доволі високі.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

Зараз ви читаєте новину «Чи чекати у червні спеки - прогноз синоптиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі