неділя, 16 червня 2024 10:40

Як відлякати комарів: перевірені й безпечні методи

Як відлякати комарів: перевірені й безпечні методи
Від комарів влітку заховатися доволі важко. Фото: rbc.ua

Від комарів влітку важко заховатися не тільки на вулиці, а й у будинку. Достатньо ненадовго відкрити вікно для провітрювання, щоб ці непрохані гості швидко залетіли всередину.

Допомогти відігнати комарів можуть хімічні засоби. Однак, є й народні методи їх позбутися, пише Gazeta.ua.

Так, комарі не можуть переносити запаху деяких рослин. Наприклад, ефірні олії, які містяться у мелісі, дуже корисні для людини. Однак, вони нестерпні для комарів. Тому їх можна легко відлякувати мелісою.

Комарі також не переносять запах розмарину. Щоб аромат цієї рослини був сильнішим, можна просто її поворушити або потрусити. Розмарин, до речі, також може знімати свербіж після укусу комарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому в будинку заводяться павуки та як їх позбутися - корисні поради

Окрім того, комарі не люблять запаху іланг-ілангу, лемонграсу, цитронелли, евкаліпта, лаванди та ялівцю. Достатньо додати 3-5 крапель ефірної олії в аромалампу за кілька годин до сну і ще кілька крапель - на край ковдри або пледа.

Можна також поставити горщик з базиліком на обідній стіл, щоб комарі не докучали. Ця рослина своїм сильним запахом чудово відлякує комарів. Базилік ще й допомагає зняти свербіж від їхніх укусів. Достатньо кілька листочків базиліку розтерти у руках і прикласти до місця укусу. Ефірна олія, яка виділяється із зелені, зніме набряк і свербіж.

Запах лаванди також дуже не подобається різним комахам. Засушена лаванда може відлякувати і комарів, і міль. Її листочки слід потерти на оголених ділянках тіла.

Окрім того, допоможе вирішити проблему з комарами м'ята. Ефірні олії, які вона виділяє, відлякують цих комах. Тому й аромат м'ятного чаю комарам точно не сподобається.

Укус ко­мара в більшості призводить до почервоніння на місці укусу та спричиняє свер­біж.

Є кілька дієвих способів, як позбутися свербежу після укусу комара.

Зараз ви читаєте новину «Як відлякати комарів: перевірені й безпечні методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі