пʼятниця, 31 травня 2024 13:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Додому повернули 75 українців - відбувся черговий обмін полоненими
6

31 травня відбувся черговий обмін полоненими.

Додому вдалося повернути ще 75 українців. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Відбувся черговий обмін полоненими
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
Відбувся черговий обмін полоненими
Відбувся черговий обмін полоненими
Відбувся черговий обмін полоненими
Відбувся черговий обмін полоненими

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відкрився третій табір для полонених росіян

За його словами, повернути вдалося воїнів ЗСУ та Нацгвардії, а також прикордонників та чотирьох цивільних.

"Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Про всіх пам'ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами!" - наголосив Зеленський.

Серед визволених Оборонців - 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, цього разу визволено з полону 37 представників Збройних сил України, зокрема 13 бійців Військово-морських Сил та двоє представників Повітряних сил. Також визволено з полону 21 нацгвардійця. Додому повертаються семеро оборонців-прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок.

Повернути на рідну землю вдалося 19 Захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках.

"Сьогоднішній обмін - 52-ий з початку повномасштабного вторгнення Росії. Станом на зараз визволити з полону окупантів вдалося вже 3210 захисників та захисниць України. Висловлюємо окрему подяку Об'єднаним Арабським Еміратам за активну участь у реалізації цього обміну. У ворожій неволі перебуває ще багато українських оборонців та цивільних українців. Попри всі складнощі та протидію держави-агресора, Координаційний штаб не припиняє докладати зусиль, аби всі наші люди якнайшвидше повернулися додому", - йдеться у повідомленні.

Країна-агресорка Росія гальмує обміни військовополоненими.

Єдина проблема - це небажання російської сторони проводити обмінні процеси. Про це сказав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, який прокоментував слова Папи Римського Франциска про необхідність провести обмін полоненими у форматі "всіх на всіх".

Зараз ви читаєте новину «Додому повернули 75 українців - відбувся черговий обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі