середа, 29 травня 2024 18:37

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні відкрився третій табір для полонених росіян

В Україні відкрився третій табір для полонених росіян
В Україні відкрився третій табір для полонених росіян. Фото: скріншот

Через велику кількість росіян, які здалися в полон, і фактичне блокування обмінів російською стороною Україна змушена відкривати нові місця утримання військовополонених.

Зокрема, відкрився новий табір для утримання військовополонених під назвоюЦентр-3. Він прийняв перших російських військовополонених, повідомив проєкт "Хочу жити" у середу, 29 травня.

Ймовірно, це не останній табір для військовополонених росіян, який цього року розпочав роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ звинуватила Україну в призупинені обміну військовополоненими

Вказано, що полонені росіяни утримуються не в колоніях суворого режиму разом з ув'язненими, а в передбачених саме для військовополонених таборах і спецділянках при СІЗО.

Росіяни можуть працювати, займатися спортом і дозвіллям, отримувати посилки і грошові перекази, спілкуватися з рідними. Також до них пускають представників Червого Хреста.

"Усього цього цього українські військовополонені в Росії позбавлені, хоча Росія і є підписантом Женевських конвенцій", - наголосили в проєкті.

Як відомо, окрім нового табору Центр-3 в Україні працюють також табори Захід-1 і Захід-2.

Країна-агресорка Росія гальмує обміни військовополоненими.

Єдина проблема - це небажання російської сторони проводити обмінні процеси. Про це сказав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, який прокоментував слова Папи Римського Франциска про необхідність провести обмін полоненими у форматі "всіх на всіх".

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкрився третій табір для полонених росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі