неділя, 02 червня 2024 12:37

РФ може здійснити неочікувану атаку - британський експерт

РФ може здійснити неочікувану атаку - британський експерт
Полковник британської армії у відставці Глен Грант прокоментував ситуацію на фронті в Україні. Фото: patrioty.org.ua

Росіяни можуть здійснити неочікувану атаку, яка застане ЗСУ зненацька.

Із розвитком війни Росія стає все більш відчайдушною у своїх спробах досягти поставлених цілей. Про це в ефірі Еспресо заявив полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант.

"Частішають атаки, на лінію фронту перекидають все більше старої техніки й навіть застосовують інноваційні тактики, такі як використання бойових баггі та мотоциклів для атак. Таким чином, на російську лінію фронту і на офіцерів чиниться тиск, щоб вони досягли результатів", - сказав Грант.

За його словами, окупанти намагатимуться це зробити, однак це не буде пов'язано з ядерною зброєю.

Грант також наголосив, що попри те, що лінія фронту просувається вперед, Росія у більш широкому плані програє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін має відчути, що ця війна дороговартісна - Зеленський

За словами експерта, РФ програє у морі, на суші, адже вона продовжує втрачати своїх солдатів. Він додав, що у Росії врешті-решт закінчаться якісні кадри, які можуть навчати та вести за собою.

"Російські втрати становлять 7-10 солдатів проти одного українського бійця. Вони можуть протриматись ще якийсь час, але з часом якість ворожих сил неминуче знизиться. І як тоді вони хочуть утримувати лінію фронту? Те, що ще не відбулося, так це масовий бунт росіян десь на лінії фронту, де б численні солдати просто розвернулися і пішли назад", - сказав Грант.

Він нагадав, що таке вже було в Росії у 1917 році. Тому, можливо, це станеться знову.

"Отже, повертаючись до моєї початкової тези, – щось обов'язково станеться. Тільки не просіть мене передбачити, що саме, бо зараз це поза межами моєї уяви. Для України важливо бути готовою до всього, а це означає і проведення ретельного сценарного аналізу для передбачення потенційних загроз, і розробку стратегій реагування", - зазначив Грант.

За його словами, Україна не повинна чекати, поки щось станеться, потрібно діяти на випередження, виявляти потенційні виклики та знаходити шляхи їх ефективного подолання.

Українські війська провели контрнаступальну операцію у Вовчанську на Харківщині. Там ЗСУ відбили кілька кварталів, повідомив аналітик Юліан Рьопке.

Він нагадав, що у середині травня російські війська зайняли північну частину Вовчанська та кілька центральних кварталів. Однак, за останні дні українським захисникам вдалося частково вибити загарбників із центру міста.

Зараз ви читаєте новину «РФ може здійснити неочікувану атаку - британський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі