неділя, 02 червня 2024 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківщині за добу знищили десятки окупантів

На Харківщині за добу знищили десятки окупантів
Сьогодні відбулося 29 бойових зіткнень. Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу відбулося 98 бойових зіткнення.

Повітряні сили та ракетні війська і артилерія атакували 20 районів зосередження особового складу та три артилерійські системи противника. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Сьогодні від початку доби відбулося 29 бойових зіткнень. Було два удари ракет та вісім авіаударів із застосуванням 11 КАБів, 413 обстрілів позицій наших військ. Задіяли 16 дронів-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти міняють тактику на Харківському напрямку - Сирський

Харківський напрямок

Від початку доби триває бій у районі Стариці. Ситуація контрольована. За уточненими даними, протягом минулої доби на цьому напрямку ворог втратив 115 осіб, з них 34 - безповоротно. Українці знищили танк, артилерійську систему, два засоби ППО, шість БпЛА, 14 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки. Уражено склад боєприпасів та вісім укриттів особового складу.

Лиманський напрямок

Атака противника у районі Тернів успіху не мала.

Сіверський напрямок

Сьогодні відбулося п'ять бойових зіткнень у районах Роздолівки та Виїмки. Три атаки ворога відбили, ще два бої тривають. Ситуація під контролем Сил оборони.

Краматорський напрямок

Від початку доби відбулося три бойових зіткнення у районах Калинівки та Кліщиївки. Одне досі триває у районі Калинівки. Противник успіху не має.

Покровський напрямок

Росіяни намагаються просунутись у районах Новоолександрівки та Сокола. Дві атаки відбито, іще три - тривають. Ситуація напружена.

Курахівський напрямок

Три спроби ворога наблизитися до Костянтинівки зазнали невдачі. Втрат позицій не допущено.

За уточненою інформацією, вчорашня активність противника призвела до значних його втрат. Йдеться про понад 200 окупантів вбитими та пораненими. Знищено п'ять танків, п'ять БМП, один БпЛА, автомобіль та два склади боєприпасів. Пошкоджено чотири танки та дві бойові броньовані машини.

Времівський напрямок

Спроба противника штурмувати позиції поблизу Старомайорського успіху не мала.

Оріхівський напрямок

Росіяни намагалися просунутись у районі Малої Токмачки, успіху не мали.

Придніпровський напрямок

Загарбники намагаються витіснити наші підрозділи з плацдарму у районі Кринок. Дві атаки російських загарбників зазнали невдачі. Втрат позицій не допущено. Ситуація контрольована.

На решті напрямків суттєвих змін не було.

Ворог завдав масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі Харківщини. Є постраждалі, повідомила 30 травня пресслужба ДСНС. Сьогодні вночі РФ завдала масованих ракетних ударів по місту Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Сталися часткові руйнації нежитлових будівель, інших об'єктів цивільної інфраструктури та пожежі за різними адресами.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині за добу знищили десятки окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі