четвер, 09 червня 2022 17:50

Денісова не змогла пояснити, навіщо деталізувала інформацію про статеві злочини окупантів

Денісова не змогла пояснити, навіщо деталізувала інформацію про статеві злочини окупантів
Людмила Денісова передавала не всю інформацію про воєнні злочини окупантів в Генпрокуратуру. Фото: https://t.me/denisova_liudmyla

Колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова не змогла пояснити, навіщо деталізувала інформацію про статеві злочини російський окупантів.

Але розповіла, що всю інформацію вона брала в психологів ЮНІСЕФ, які працювали на гарячій лінії, ідеться в інтерв'ю виданню "Бабель".

"Щодо сексуального насильства й зґвалтувань - до нас зверталися на гарячу лінію. Наприклад, 8 квітня звернулася людина й надала відео щодо 40 дітей, яких зґвалтували. Діти перебувають у Польщі", - сказала вона.

Денісова додала, що передала все в Офіс генпрокурора, але деякі матеріали - ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати зібрали підписи для звільнення омбудсменки Денісової

"Ми передавали тільки ті матеріали, коли громадяни зверталися до уповноваженого. Можливості передати інформацію, яку я брала в психологів, не було", - прокоментувала вона.

Колишня омбудсменка не змогла пояснити, навіщо давала деталі зґвалтувань, але запевнила, що про самі злочини треба було говорити. Оскільки ці ситуації стали системними й були частиною тактики проти українського народу, додає вона.

"Коли наприкінці березня люди почали телефонувати щодо психологічної підтримки, я зустрілася з ЮНІСЕФ, ми обговорили це питання. Вони самостійно, без мене, організували проєкт психологічної консультаційної підтримки", - пояснила вона.

Ексомбудсменка заявила, що за її каденції на гарячу лінію зателефонували понад 50 тис. людей.

Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади уповноваженої Верховної Ради з прав людини. Це відбулося під час засідання 31 травня.

"За" проголосувало - 234 депутати. Призначення нового омбудсмена не було.

Омбудсменка Людмила Денісова оскаржуватиме своє звільнення в суді. Вона написала в Telegram, що її звільнили всупереч Конституції, законам України й міжнародним стандартам.

Вона поскаржилася, що Офіс президента й Верховна Рада України тримали її в "ізоляції". Її перестали запрошувати на офіційні зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Денісова не змогла пояснити, навіщо деталізувала інформацію про статеві злочини окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі