четвер, 02 червня 2022 20:12

Денісова заявила, що її тримали "в ізоляції"

Денісова заявила, що її тримали "в ізоляції"
Звільнена омбудсменка Людмила Денісова розповіла про труднощі в спільній роботі з парламентом та Офісом президента. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Звільнена уповноважена з прав людини Людмила Денісова поскаржилася, що Офіс президента та Верховна Рада України тримали її в "ізоляції".

Її перестали запрошувати на офіційні зустрічі, розповіла в інтерв'ю "Главкому".

"Я була обмежена тим, що мене припинили запрошувати і до Верховної Ради, і до Офісу президента", - сказала колишня омбудсменка.

За її словами, звільнення не стало сюрпризом. Спроба усунути її з посади була п'ять місяців тому. Але тоді у парламенті для цього не вистачило голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія завдала удару по Миколаївській області: перші подробиці

Денісова поскаржилась, попри те, що мала право бути прийнятою президентом та прем'єром, але її ніхто не запорошував на зустріч чи розмову.

"Безумовно, я мала працювати з органами державної влади під час воєнного стану. Але я була обмежена тим, що мене припинили запрошувати і до Верховної Ради, і до Офісу президента. Мене не включали в робочі групи щодо обміну, щодо тимчасово переміщених громадян. Хоча я володію достатньою інформацією, бо ми співпрацюємо з багатьма правозахисними організаціями, зокрема, тими, що діють на окупованих територіях", - розповіла вона.

Колишня уповноважена ВР наголосила, що публічно про все інформувала, бо за мандатом зобов'язана доводити до влади ситуацію щодо дотримання прав громадян.

Верховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади уповноваженої Верховної Ради з прав людини. Це відбулося під час засідання 31 травня.

"За" проголосувало - 234 депутати. Призначення нового омбудсмена не було.

Омбудсменка Людмила Денісова оскаржуватиме своє звільнення в суді. Вона написала у Telegram, що її звільнили всупереч Конституції, законам України й міжнародним стандартам.

Зараз ви читаєте новину «Денісова заявила, що її тримали "в ізоляції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі