вівторок, 01 жовтня 2024 23:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська балістична ракета "Паляниця" пройшла льотні випробування

Українська балістична ракета "Паляниця" пройшла льотні випробування
ЗСУ почали застосовувати далекобійну ракету-дрон "Паляниця". Фото: Getty Images

Україна створила нову балістичну ракету.

Вона вже пройшла льотні випробування. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на відкритті другого Міжнародного форуму оборонних індустрій, повідомляє РБК- Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна могла вдарити по військових складах РФ "Паляницею" - Forbes

За його словами, ЗСУ вже почали застосовувати абсолютно новий клас української зброї - далекобійну ракету-дрон "Паляниця". Також вже працюють й інші види далекобійних дронів, а також морські дрони.

"Пройшла успішно льотні випробування наша нова балістична ракета. Триває успішне застосування ракет "Нептун", виробляється до 20 артилерійських систем "Богдан" щомісяця", - розповів Зеленський.

Вночі, 18 вересня дрони СБУ, ГУР та ССО вразили гігантські підземні склади російської зброї поблизу міста Торопєц, Тверської області. Знищено ракети до "Градів", "Іскандери", "Точки-У", керовані авіабомби, міни.

Поінформовані джерела стверджують, що українських дронів було більше сотні. Серед них, ймовірно, і наша новітня далекобійна "Паляниця".\

Внаслідок удару та вибуху міжнародні метеостанції зафіксували землетрус силою 2,8 бала.

Зараз ви читаєте новину «Українська балістична ракета "Паляниця" пройшла льотні випробування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі