вівторок, 01 жовтня 2024 17:57

В МЗС кажуть, що Сибіга не обговорював територіальні компроміси

В МЗС кажуть, що Сибіга не обговорював територіальні компроміси
У МЗС наголосили на формулі миру. Фото: Wikimedia

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга не обговорював територіальні компроміси під час своїх зустрічей у Нью-Йорку.

Речник МЗС Георгій Тихий каже, що джерела Financial Times були неправі щодо цього, передає "Суспільне".

"Я був присутній на кожній зустрічі міністра закордонних справ Сибіги в Нью-Йорку, і на жодній з них не було пропозицій, обговорень чи навіть натяків на жодні територіальні компроміси. Навпаки, позиція міністра є непохитною, і він наголошував на її елементах за зачиненими дверима", - сказав він.

Речник додав, що лише формула миру є реалістичним шляхом до всеосяжного, справедливого і тривалого миру, пояснили в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Андрій Сибіга розказав про своє перше міністерське відрядження

"Принцип "Нічого про Україну без України" має неухильно дотримуватися. На цьому міністр наголошував усім своїм співрозмовникам. Інформація джерела Financial Times щодо обговорення міністром компромісів є просто неправдивою, і нам цікаво, хто взагалі зацікавлений у поширенні таких неправдивих наративів", - додав Тихий.

Про підхід Андрія Сибіги Financial Times писав з посиланням на анонімних європейських дипломатів, які брали участь у Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку минулого тижня.

Він нібито прагматичніший у питанні обговорення "компромісів" з Росією із західними колегами ніж його попередник Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС кажуть, що Сибіга не обговорював територіальні компроміси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі