вівторок, 01 жовтня 2024 12:47

Місце України по праву в НАТО - новий генсек Альянсу Марк Рютте

Місце України по праву в НАТО - новий генсек Альянсу Марк Рютте
Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив про підтримку України. Фото: gettyimages.com

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте домагатиметься виконання зобов'язань, даних Альянсом Україні.

Йдеться, у тому числі, про незворотність її шляху до вступу в НАТО. Про це Рютте сказав у своїй першій промові на посаді генсека, повідомляє "Європейська правда".

Він назвав три основні пріоритети у своїй роботі. Одним із них буде посилення підтримки України та її наближення до членства в НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг: країни НАТО мають підтримувати українську "формулу миру"

"У Європі не може бути довготривалої безпеки без сильної, незалежної України. Я знаю з особистого досвіду, після збиття рейсу MH17 у 2014 році, що конфлікт в Україні не обмежується лінією фронту. Тож ми повинні зробити свою частину роботи", - сказав Рютте.

За його словами, НАТО має виконати зобов'язання, дані Україні на саміті в липні цього року у Вашингтоні.

"Командування, фінансові обіцянки та незворотний шлях України до членства в Альянсі. Ми повинні зберігати цю підтримку в майбутньому, тому що місце України по праву - у НАТО", - наголосив Рютте.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден може погодитися підвищити статус заявки України на вступ до НАТО.

Один із західних чиновників, обізнаний із переговорами президента Володимира Зеленського у Вашингтоні, заявив, що є попередні ознаки того, що Байден може просунути статус заявки України на членство в НАТО до завершення своєї каденції в січні.

Зараз ви читаєте новину «Місце України по праву в НАТО - новий генсек Альянсу Марк Рютте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі