вівторок, 01 жовтня 2024 06:08

Ізраїль офіційно заявив про початок операції в Лівані
10

Ізраїль у ніч проти 1 жовтня розпочав наземні рейди на півдні Лівану.

Проводять їх у рамках операції "Північні стріли", спрямованої проти сил Хезболли. Про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

У заяві вказується, що сили ЦАХАЛ розпочали "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди" проти терористичних цілей Хезболли в прикордонній зоні на півдні Лівану.

Ізраїль завдав ударів по Лівану
Фото: gettyimages.com
Ізраїль завдав ударів по Лівану
Ізраїль завдав ударів по Лівану
Ізраїль завдав ударів по Лівану
Ізраїль завдав ударів по Лівану

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль атакував військові об'єкти хуситів у Ємені

В Армії оборони Ізраїлю також зазначили, що операція була розпочата згідно з рішенням влади "кілька годин тому". Пояснили, що йдеться про "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідувальних даних проти об'єктів та інфраструктури терористів Хезболли на півдні Лівану".

"Ці цілі розташовані в селах поблизу кордону та становлять безпосередню загрозу для ізраїльських громад на півночі Ізраїлю. ЦАХАЛ діє відповідно до методичного плану, розробленого Генеральним штабом і Північним командуванням, до якого бійці ЦАХАЛ тренувалися та готувалися протягом останніх місяців" - зазначили ізраїльські військові.

Окрім того, сухопутні сили діють за підтримки авіації та артилерії, які завдають ударів по військових об'єктах у цьому районі.

"Ці операції були затверджені та проведені згідно з рішенням політичного ешелону. Операція "Північні стріли" продовжиться відповідно до оцінки ситуації та паралельно з бойовими діями в Газі та в інших місцях", - додали в ЦАХАЛ.

Перед цим Ізраїль поінформував США про серію обмежених наземних операцій у Лівані, які він планує. На супутникових знімках було видно, що Ізраїль стягнув до кордону з Ліваном близько 100 одиниць техніки, від танків до вантажівок і бронетранспортерів.

У США заявили, що Ізраїль має право захищати себе від Хезболли, а це означає переслідування інфраструктури терористичного угруповання в Лівані.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль офіційно заявив про початок операції в Лівані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі