вівторок, 01 жовтня 2024 07:46

Ліван запустив ракети по Ізраїлю

Ліван запустив ракети по Ізраїлю
Ізраїль вдарив по Дамаску у Сирії. Фото: Google Maps

Цієї ночі над Середземним морем армія Ізраїлю збила безпілотник.

Ізраїльські військові успішно перехопили безпілотник, який рухався на захід від берегів країни, повідомляє Telegram ЦАХАЛу.

"Система протиповітряної оборони ЦАХАЛу зафіксувала й нейтралізувала безпілотний літальний апарат над Середземним морем, приблизно за кілька десятків кілометрів від центрального узбережжя країни", - йдеться у повідомленні.

Напередодні вечора з території Лівану було запущено 10 ракет у напрямку Ізраїлю. Деякі з них були збиті системою протиракетної оборони Залізний купол. Решта впала на відкритій місцевості.

Повідомлень про постраждалих поки що немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція Ізраїлю в Лівані: Галлант поговорив з Остіном

Водночас у результаті ізраїльського удару по Дамаску у Сирії троє людей, зокрема телеведуча, загинули 1 жовтня.

Відома сирійська телеведуча Сафаа Ахмед загинула разом із двома іншими людьми під час нічного ізраїльського удару по Дамаску, повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA.

"Головне управління радіо і телебачення оголошує про смерть телеведучої Сафаа Ахмед як мучениці після віроломної ізраїльської агресії на столицю Дамаск", - сказано в заяві.

Міністерство оборони Сирії заявило, що ізраїльські військові атакували Дамаск за допомогою безпілотників і літаків близько 2:00 за місцевим часом.

"Наші системи протиповітряної оборони протистояли ракетам і безпілотникам агресора і збили більшість із них. Від удару загинуло троє цивільних осіб і ще дев'ять отримали поранення", - йдеться в заяві міністерства.

Вибух стався поруч з будівлею сирійського телекомунікаційного оператора, на захід від військового аеропорту міста. На додаткових відео з географічною прив'язкою CNN видно автомобіль, охоплений полум'ям після вибуху.

Ізраїль у ніч проти 1 жовтня розпочав наземні рейди на півдні Лівану. Проводять їх у рамках операції "Північні стріли", спрямованої проти сил Хезболли, повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Там зазначили, що сили ЦАХАЛ розпочали "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди" проти терористичних цілей Хезболли в прикордонній зоні на півдні Лівану.

Зараз ви читаєте новину «Ліван запустив ракети по Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі