субота, 01 червня 2024 23:10

Як позбутись спеки у квартирі: 5 способів, які не потребують витрат

Як позбутись спеки у квартирі: 5 способів, які не потребують витрат
Квартиру без кондиціонера можна захистити від спеки звичайними пляшками з водоюФото: archidea

Попереду два спекотних місяці: липень та серпень. Отже, важливо знати, як захистити себе від високих температур.

Навіть якщо на вулиці - страшенно тепло, але ви не хочете такої самої долі у вашій квартирі, то вихід є. Особливо, якщо у квартирі немає кондиціонера, пише 24тв.

Найпростіший спосіб позбутися спеки у квартирі - позакривати всі вікна та двері. Тоді у приміщення не буде потрапляти гаряче повітря, а отже - температура буде триматись одного рівня. Провітрювати можна рано вранці або пізно ввечері.

Сонцезахисна плівка - хороший метод. Вона пропускає частину променів, щоб до квартири потрапляло світло, але водночас затримує спеку. Не хвилюйтесь, що вам не буде видно нічого з вікна, стане трохи тьмяніше, але ви все будете бачити.

Жалюзі, ролети або інші схожі засоби будуть дуже помічними у такій справі. Вони відбиватимуть більшу частину сонячних променів.

Спосіб, який не потребує великих витрат чи зусиль - набрати пляшки з водою. Та просто порозставляйте їх по квартирі. Також можна набрати води у миски та додати льоду. Повітря у квартирі завдяки такому методу буде залишатись свіжим.

Пам'ятайте про електричні прилади, вони забирають дуже багато енергії, а тому - прогрівають приміщення до високих температур. По можливості, старайтесь вимикати електричні прилади, якими не користуєтесь - тостер, чайник, ноутбук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виспатись у спеку: 8 дієвих прийомів здорового сну

Зніміть всі килими та пледи, які є у вашому домі. Влітку вони не лише накопичують пил, але й затримують тепло в будь-якому приміщенні. Якщо ви це зробите - то результат не змусить вас чекати.

В літню спеку багато з нас рятуються вентиляторами й кондиціонерами. Коли вже надто спекотно, перший - не дуже допомагає, а другий - не всім доступний.

Є простий лайфхак, який допоможе охолодити житло. Замочіть кілька рушників у холодній воді, а потім розвішайте їх біля вікон і дверей,

Саме цей простий трюк допоможе охолодити повітря та зробити перебування в приміщенні комфортнішим.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутись спеки у квартирі: 5 способів, які не потребують витрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі